Rad sa medijima tokom kriznog perioda

Poštovani,

U želji da blagovremeno ispunimo sve medijske zahtjeve za prijeko potrebnim informacijama tokom ovog kriznog perioda epidemije Covid-19 virusom, a istovremeno pokušavajući da maksimalno zaštitimo uposlenike CBBiH, Ured za komunikacije je uveo privremene mjere vezano za rad s predstavnicima medijskih kuća.

U periodu trajanja privremenih mjera, nažalost, nećemo biti u mogućnosti da omogućimo gostovanja zvaničnika CBBiH u studijima radijskih i televizijskih kuća. Isto tako, nećemo biti u mogućnosti ni da organizujemo dolaske ekipa medijskih kuća u prostorije CBBiH.

Kako bi osigurali neophodni kontinuitet informiranja javnosti, a imajući u vidu vlastitu tehničku opremljenost, Ured za komunikacije vam na raspolaganje stavlja:

  • Davanje izjava uživo – telefonski, putem Skypa, WebEx, Viber Messengera.
  • Snimanje audio i video izjava – banka je u mogućnosti, po zahtjevu, da obavi snimanje u Full HD tehnologiji, te da traženi snimak ponudi tražiocima na download putem svoje YouTube stranice. Na sličan način se mogu organizovati i prikupljanje audio snimaka saopštenja za javnost.
  • Pored toga, banka će i dalje biti dostupna putem online kanala komunikacije:
    • www.cbbh.ba
    • Twitter - @CBBiH
    • YouTube kanal - Centralna banka Bosne i Hercegovine/Central Bank of Bosnia and Herzegovina

Za sva pitanja, dostupni smo putem: telefona +387 33 278 123 ili 128 ili 200; mail adrese [email protected] ili putem faksa +387 33 201 517.

S poštovanjem,

Ured za komunikacijeNewsletter CBBiH