Guverner dr Softić i CBBiH dobitnici priznanja

8.12.2017.

Dana 7.12.2017. godine održana je 37. Ceremonija proglašenja najboljih poslovnih ljudi i kompanija u Bosni i Hercegovini na kojoj je guverner Centralne banke BiH (CBBiH) dr Senad Softić ponio priznanje za najboljeg evropskog menadžera u Bosni i Hercegovini u oblasti finansija, a CBBiH priznanje za izuzetan doprinos makroekonomskoj stabilnosti zemlje.

Tokom ceremonije, koja je održana na Banskim Dvorima u Banjoj Luci u organizaciji Nezavisne agencije Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager, dodijeljena je 21 nagrada najuspješnijim menadžerima iz Bosne i Hercegovine u više kategorija.

Povodom dodjele ovog prestižnog priznanje, guverner dr Softić se u izjavi zahvalio Direkciji na nominaciji, kao i svima koji su CBBiH i njega predložili za prestižne nagrade i to baš u godini  kojoj CBBiH obilježava 20 godina rada.

„Ovaj jubilej je dobar povod za radost i ponos na sve ono što smo učinili i činimo kako bi ispunili našu zadaću“, rekao je guverner, te izdvojio monetarnu stabilnost u zemlji i visok nivo povjerenja u domaću valutu kao uspjehe po kojima je rad CBBiH prepoznat. „Ovo priznanje je potvrda da je CBBiH prepoznata i priznata kao profesionalna institucija i da se cijeni odgovoran pristup poslu mene i svih mojih saradnika, odnosno uposlenika CBBiH“, izjavio je guverner Softić na ceremoniji na kojoj je bilo okupljeno preko 400 zvanica iz privrede i javnog života.


Newsletter CBBiH